Са новом годином кренуо је и нови циклус поклоничких путовања у организацији Завичајног клуба ”Освит” Билећа. За прво путовање, у недјељи праштања, одређена је посјета ”Чајничкој Красници”, манастирима: Милешево, Дражевина, Добрун и Храму Светог кнеза Лазара и косовских мученика у Каменграду.

Поклоници су присуствовали Светој Литургији у Храму у Чајничу. Послије надахнуте бесједе о значају поста и предстојећим данима, свештенослужитељ је билећке поклонике упознао са историјатом храма.

У Манастиру Милешева кустос је одржао дивно слово о храму, а онда, на радост и благодат свих поклоника, монах је изнио ћивот са руком Светог Саве. У страхопоштовању, молитвено, озарени посебном енергијом и испуњени захвалношћу на благодарју, поклоници су прилазили да цјеливају руку нашег првог архиепископа и утемељивача цркве, вјере, државе… Отворила су се и врата манастирске ризнице да се радост употпуни.

Уживајући у живописним предјелима Лима и крајолика Старе Херцеговине, стигло су у Дражевину, а потом је путовање завршено по плану и Божијем благослову.

Благодарећи, прије свега Господу, што је све било лијепо, угодно и душекорисно, славећи нашег Светог Саву, а са њим и све из Свете лозе Немањића, напојени са чудесног и непресушног извора живе воде, с радошћу констатујемо да поклоничка путовања испуњавају свој циљ.