У организацији Завичајног клуба ”Освит”, у билећком Дому културе ”Јевто Дедијер”, одржана је, 24. децембра 2015. године, промоција збирке пјесама ”Плес ријечи” млађане билећке поетесе Маје Вујиновић.

Маја је своје стихове до сада објављивала у бројним часописима, зборницима и алманасима, а за поезију је добила неколико вриједних награда. Ученик је четвртог разреда гимназије при Средњошколском центру ”Голуб Куреш” у Билећи. Ово јој је прва самостална књига.

Држећи се правила да се књига чита од корица, распјевана насловна страна уводи нас у свијет маште и истине, љубави и снова, родољубља и запитаности ко смо и куда идемо. То је ниска бисерног ђердана у коме сваки драгуљ сија својим посебним сјајем, а као цјелина дају један савршен спој и склад. Мајина поезија је мисаоно јака, пуна емоција и тананих осјећања. Одговорно се понаша према свакој ријечи и зна да са њима барата. Вјешто користи метафоре да би послала јасну поруку. У садашњем тренутку, загледана у прошлост, Маја осликава будућност. Има шта да каже и зна то да пренесе на читаоца на један суптилан начин.

актери промоције збирке ПЛЕС РИЈЕЧИ

О Мајиној књизи говорила је замјеник предсједника Завичајног клуба ”Освит” – Александра Џелетовић и професорица српског језика и књижевности Јелена Михић. Одабране стихове из Мајине збирке поезије ”Плес ријечи”, уз звуке гитаре Стефана Скочаића, казивали су: Јана Бјелетић, Драгана Мискин, Татјана Ђорђић и Милана Витковић. У име издавача о књизи је говорио књижевник Миодраг Хрњез Љумо.
Програм вечери водила је Анђела Џелетовић.

Књигу је технички опремила и дизајн корица урадила Биљана Миловановић. Уредник збирке пјесама ”Плес ријечи” је Михајло Мики Самарџић, а слог и прелом урадила је Гордана Михајлов. Синиша Џелетовић Џела илустровао је збирку.