У организацији Завичајног клуба ”Освит” Билећа, 25. октобра 2015. године, уз богат културно забавни програм, отворено је четврто Ликовно саборовање ”Симеон Добрићевски” у Дому културе ”Јевто Дедијер” у Билећи.

У програму су учествовали билећки пјесници и књижевници: Дајана Алексић, Здравка Бабић и Боро Граховац, као и женска пјевачка група Завичајног клуба ”Освит” коју предводи Мила Скочајић.

У име огранизатора, сликаре и вајаре поздравио је предсједник Завичајног клуба ”Освит”, Миодраг Хрњез Љумо, који је истакао да само сабрани у јединству истине и љубави можемо стварати узвишена дјела, можемо трајати. Хрњез је напоменуо да су наши пријатељи у Билећи да на платну и у камену оживе наше језеро, брда, долине, наш камен… Да на платно пренесу љубав према свевременом и бескрајном, да нашом традицијом освијетле будућност. Хрњез је упутио позив свим суграђанима да дођу и проведу вријеме у дружењу са сликарима и уживају у настајању радова.

Четврто ликовно саборовање отворио је познати билећки афористичар Рајко Антовић пригодном бесједом. Умјетницима је пожелио да оживе неоживљено, да на свјетлост сунца изнесу неосвијетљено, да овјековјече љепоту нашег краја и да рукодјеље оставе нама на уживање а Билећи на препознавање.

Програм је водила Анђела Н. Џелетовић.