Мушка пјевачка група Завичајног клуба ”Освит”, коју предводи Милорад Кисић, имала је запажен наступ у Љубињу тј. у Банчићима, на 4. традиционалном сабору крај зеленог храста. Сабор се одржава у част овог вишевјековног ”старца” под чијом је крошњом, по легенди, одмарао и Свети Сава. Послије окрепљујућег одмора благословио је храст ријечима: ”Кад си ме овако одморио дабогда вазда зелен био”.

Саво Падовић Овај сабор има за циљ очување наше народне баштине, наше изворне културе и очување саборности као појма битисања нашег народа. Само сабрани можемо опстати на овим просторима, само окупљени око провјерених вриједности нашег народа можемо пронаћи своје мјесто на овој вјетрометини.

Мушка пјевачка група представила се пјевањем изворних пјесама нашег краја и побрала све симпатије многобројне публике. Пјевали су ганге о љепоти Билеће, љубави, Херцеговини…

Радивоје Радовић, уз пој гусала, пјевао је о јунаштву и љепоти нашег краја, а Саво Радовић показао је умијеће свирања на диплама.

Мушка пјевачка група ЗК ”Освит” направила је видан напредак у квалитету пјевања од када на њиховом усавршавању ради професор музичког васпитања Миливоје Скочо. Професор Скочо ради и са мјешовитим хором овог удружења, као и са младима који свирају хармонику, синтисајзер и онима који желе да напредују као соло пјевачи. Стручност професора је, за кратко вријеме, дошла до изражаја и квалитет наступа наших пјевача подигнут је на већи ниво са тенденцијом даљег побољшања.