Завичајни клуб ”Освит”, у Дому културе ”Јевто Дедијер” у Билећи, обиљежио је Свјетски дан поезије, 21 март 2013. год. Своје стихове говорили су најмлађи билећки пјесници, ученици основних школа.

Радост да у славу поезије своје стихове говоре имали су: млади пјеснициВладана Илић, Аријана Бабић, Јована Кокољ, Мирјана Албијанић, Милица Дошло, Јелена Биберџић, Мирјана Носовић, Марина Вучинић, Мирјана Роган, Данијела Радовановић, Данило Таминџија, Дајана Лојпур.

Ови млади пјесници показали су раскош талента који ће брушењем наставника, а потом и професора, уз велики лични рад и одрицање, засијати пуним сјајем и једнога дана израсти у познате и признате српске пјеснике.

Пјесници су говорили стихове о животу, прољећу и цвијећу, о љубави и слободи и путу који у будућност води. Показали су разноликост стила и стиха и заслужили да њихови стихови буду укоричени. Надамо се да ће се то и десити, јер је то и жеља организатора ове вечери и ове манифестације која се другу годину за редом одржава и имаће традиционални карактер.

Ову вече, својим наступом, обогатили су: Наташа Граховац – соло пјесма, Никола Бјелица – хармоника, плесна група Драгане Мискин, мјешовити хор Завичајног клуба ”Освит” и рецитатор Дамјан Радовић.

Водитељ вечери била је Бојана Граховац која израста у једног од најбољих водитеља програма на овим просторима.