У Дому културе ”Јевто Дедијер” у Билећи, Завичајни клуб ”Освит” организовао је, 24. децембра 2012. год., на радост многих суграђана, ВЕЧЕ РЕЦИТАЛА.

Овај и овакав, други по реду, догађај израз је наше жеље да младима нашег града дамо могућност сталног усавршавања, као и да они имају шансу да се искажу, докажу и свој таленат јавно, на сцени, покажу. Многи су шансу искористили, вјерују у свој лет и знају да је циљ тамо гдје га сами поставе.

Публика је уживала у интерпретацији и сценском наступу већине рецитатора.

У свакој изговореној ријечи, сваком покрету, код већине се осјетило колико је рада, напора, енергије, уживања и љубави уложено да изговорени стих буде доведен до перфекције. У томе су предњачили најмлађи, Милица Носовић и најстарији, Дамјан Радовић.

Рецитатори су говорили стихове и на руском и на енглеском језику и све похвале припадају Драгани Мискин и Тијани Тркља.

Умијеће и вјештину говора поезије исказали су: Милица Носовић, Вукота Вучинић, Бојана Граховац, Анђела Тркља, Драгана Мискин, Тијана Тркља, Марија Парежанин, Срђан Комненић и Дамјан Радовић.

Овај програм употпунили су са по двије музичке нумере Душан Мркаић гитара и Слободан Јањић хармоника, а своје врхунске гласовне могућности, по ко зна који пут, показали су вокали Марија Парежанин и Анђела Тркља.

Да ово вече распјевано тече побринула се водитељ програма Бојана Граховац.