У сарадњи Завичајног клуба ”Освит” Билећа, Народне библиотеке ”Берковићи” и Српског просвјетног и културног друштва ”Просвјета”, одбор у Берковићима, организована је изложба умјетничких слика насталих на првом ликовном саборовању у Билећи. Ове радове имали су прилико да виде житељи општине Берковићи, у просторијама Народне библиотеке ”Берковићи” у Берковићима, од 7. до 20. децембра 2012. године.

Отварање изложбе привукло је велики број посјетилаца. Изложбу су отворили начелник Општине Берковићи, Ненад Абрамовић, и предсједник СКПД ”Просвјета” у Берковићима, Раденко Којовић, уз благослов свештеника Александра Гаића.

У умјетничком програму, који је приређен те вечери, учествовали су чланови ЗК ”Освит” Билећа: Дамјан Радовић, Драгана Мискин и Срђан Комненић.

– Ово је прва културна манифестација овог карактера у Берковићима, а у наредном периоду биће их и много више. Захваљујем се билећком ”Освит”-у што нам је указао част да, после Билеће, Берковићи буду прва општина чији ће грађани моћи да виде ова умјетничка дјела – истакао је начелник Абрамовић.

– У тешким и судбоносним временима, одговор су давали и дају светитељи. Херцеговачки народ је одавно Симеона Добрићевског ставио у ред светитеља. Смјерност, стоички карактер, вјера и нада, његове темељне особине, дигле су га до неслућених висина и дале му божанску светлост, коју једино слепац не види. Његових ријечи и суздржаних савјета и данас се сви сјећају – истакао је директор НБ ”Берковићи” и предсједник СПКД ”Просвјета” у тој општини, Раденко Којовић.