У организацији Завичајног клуба ”Освит” и Народне библиотеке ”Владимир Гаћиновић”, у Дому културе ”Јевто Дедијер” у Билећи, одржана је промоција најновијег књижевног остварења књижевника Шћепана Алексића. Роман ”Прст попријеко од срца” који је објавила издавачка кућа ”Свет Књиге” из Београда недавно се нашла у рукама читаоца и с разлогом побудила велико интересовање.

О поменутом роману говорила је Александра Џелетовић, замјеник предсједника ЗК ”Освит”, истакавши Шћепанову доследност у стваралаштву и континуирани напредак.

Посјетиоци овог културног догађаја упознали су се и са рецензијом коју је о роману написала наша чувена поетеса Ружице Комар.

Одломке из романа ”Прст попријеко од срца” читали су наши млади глумци аматери, чланови ЗК ”Освит”, Марија Парежанин и Дамјан Радовић.

Ово вече звуцима акордима гитаре обогатио је Душан Мркаић, а као вокални солисти наступале су Наташа Граховац и Марија Парежанин.

У поздравној бесједи аутор романа, Шћепан Алексић, осврнуо се на тежак положај књижевних ствараоца износећи низ животних потешкоћа на које наилазе.

Вече је водила Бојана Граховац.