У организацији Завичајног клуба “Освит” Билећа, у недјељу, 26. фебруара 2012. год., у просторијама Дома културе у Билећи, приређена је запажена и веома успјешна изложба портрета блажене успомене Игумана Добрићевског, архимандрита Симеона (Биберџића), под називом БОГОНОСАЦ.

Отац Симеон био је и остао веома омиљен и поштован, како у Билећи тако и у васколикој Херцеговини, па и шире, а Завичајни клуб ”Освит” је формиран по његовом благослову.

Изложба је отворена у склопу богатог културно – умјетничког програма, на празник Светог Симеона Мироточивог, када Друштво слави (тро)годишњицу свога постојања.

Ова изложба, која је окупила велики број Билећана на свом отварању, резултат је рада најдаровитијих умјетника билећког краја, како академских сликара тако и оних који немају неко превелико сликарско знање, али је њихова љубав према оцу Симеону учинила да нимало не заостају за најбољим. Учешће у изложби узели су и сликари из Требиња и Гацка.

Изложбу је отворио, о изложеним радовима, као и о О. Симеону, надахнуто бесједио, његово духовно чедо, вјероучитељ Срђан Милошевић.

У ствари, и једина мотивација за ову изложбу, како самих чланова Завичајног клуба “Освит” тако и умјетника, је ЉУБАВ, а особито она коју су сви неизмјерно гајили и гаје према блаженопочившем Игуману Добрићевском!

Предсједништво ЗК “Освит” одлучило је да ликовна колонија, која ће се одржавати од ове године, носи име Симеона Добрићевског.