Завичајни клуб „Освит“ прославио је, 26. фебруара 2012. год., трогодишњицу успјешног рада и постојања, уз пригодан културно – забавни програм који су припремили и извели чланови овог друштва.

О раду и активностима Друштва у протеклој години, као и о плановима за наредну, експозео је поднео Михајло Самарџић који је присутне упознао са одлуком Предсједништва Завичајног клуба ”Освит” Билећа да се у овој години организује ликовна колонија која ће носити име блаженопочившег духовника нашег друштва архимандрита О. Симеона Добрићевског.

Вече је акордима гитаре отворио Лука Куреш. Бесједу о јунаштву говорио је Никола Парежанин. Рециталима су се представили: Гојко Радмиловић, Анђела Тркља, Наташа Граховац, Марија Милошевић, Тијана Тркља и Драгана Мискин. Занимљиву плесну тачку извели су Драгана Мискин и Бранко Греда. Музичка група „Клинт Иствуд“ публику је одушевила својим наступом. Један од најљепших монолога надахнуто је изговорио Срђан Комненић. Изузетно успјешан игроказ извели су Драгана Мискин и Срђан Комненић. Први пут на овом просторима, пјесму „Црвен цвјет“ изваредно је отпјевала Марија Парежанин. Гуслар Радивоје Бато Радовић подсјетио нас је да су „манастири и криво гудало нашу вјеру сачували“.

Да вече, разиграно и распјевано тече, уз инспиративан конферансије, побринула се Бојана Граховац.

У оквиру обиљежавања трогодишњице друштва, у фоајеу Дома културе, постављена је изложба портрета О.Симеона Добрићевског под називом БОГОНОСАЦ. Изложбу је у надахнутом обраћању отворио вјероучитељ Срђан Милошевић истичући, између осталог, да је О.Симеон увијек, од рођења па до упокојења, у срцу Бога носио и да још увијек нисмо ни свјесни уз какву и колику духовну громаду смо узрастали.