У жељи да младима нашег града дамо могућност перманентног учења и сталног усавршавања, као и да они имају шансу, простор и вријеме да своје знање и таленат јавно, на сцени, искажу и покажу широком аудиторијуму, Завичајни клуб “Освит” је у оквиру својих програмских активноси организовао, у Дому културе у Билећи, ВЕЧЕ РЕЦИТАЛА.

Млади не смију да живе животом гусјеница, а заправо њихова бит је карактеристика лептира. Хиљаде шарених, мирисних, медоносних цвјетова чека на њих. Они треба само да рашире крила, да полете. Да вјерују у свој лет. У своја постигнућа. Да умом могу мијењати свијет.

Љепота, слобода, лепршавост, чудесна луцидост у најпозитивнијем тумачењу исказује се кроз стихове и музику. Вече рецитала је то у потпуности потврдило. Публика је уживала у интерпретацији и сценском наступу рецитатора. У свакој изговореној ријечи, сваком покрету, видјело се колико је рада, напора, енергије и љубави уложено да изговорени стих буде доведен до перфекције.

Понека суза, која је заискрила у очима публике, најбољи је доказ и мјерило колико су актери вечери били увјерљиви и оригинални. Са колико енергије, уживања и љубави су говорили одабране стихове.

Умијеће и вјештину говора поезије исказали су: Гојко Радмиловић, Бојана Граховац, Анђела Тркља, Драгана Мискин, Тијана Тркља, Марија Парежанин, Срђан Комненић, Дамјан Радовић. Рецитатори су говорили стихове и на руском, Драгана Мискин, а своју пјесму на енглеском говорила је Тијана Тркља.

Поздравну ријеч и слово о рецитацији и рециталу одржала је Александра Џелетовић, замјеник предсједника Завичајног клуба ”Освит” Билећа.

Овај програм употпунили су ученици и професори Музичке школе ”Требиње”: Никола Јелачић, гитара; Ања Дучић, виолина; Ивана Јанковић, флаута; Жељка Пажина и Милица Ђукић, клавирски дуо; проф. Јелена Ковачевић,клавирска пратња.

Татјана Ђорђић извела је игроказ који је написала Сњежана Симовић.

– Ово је прво вече у нашем граду да се организује на овај начин. Изузетно смо задовољни наступом наших рецитатора и ако се укаже могућност да учествују на неком такмичењу рецитатора у региону сигурни смо да ће заузети врло високо мјесто. Потрудићемо се да изађу на позорницу и ван нашег града јер ће тек онда видјети колике су им и какве вриједности. Желимо да у 2012. години организујемо ”Вече рецитатора” ширег региона и да буде такмичарског карактера – истакла је Александра Џелетовић.

Да ово вече распјевано тече побринула се водитељ програма Бојана Граховац.