Путовала је љубав од Адама и Еве из рајског врта, путовала и преображавала се од оне далеке, платонске, преко чежњиве, њежне, до оне отворене, за коју рекоше да је љубав али и смрт љубави.

Љубав је путовала разним стазама и стигла на „даске које живот значе“, у наш град, у виду поетско – сценске вечери ПОЈ ЉУБАВИ.

Љубав покреће свијет. Љубав је чаролија. Без љубави човјечанство не би могло да опстане ни један једини дан. И само је љубав у стању да људска бића сједини тако да их допуни и испуни, јер само их она узима и спаја помоћу оног најбољег у њима самима. Љубав даје људима вриједност. Љубав нас обасјава непознатом снагом свјетлости. Љубав не даје ништа сем себе и не узима ништа сем себе. Љубав не посједује нити може бити посједована. Јер, љубав је довољна љубави.

Poj-ljubavi

То смо видели, чули и осјетили од актера овог поетско – сценског игроказа. ПОЈ ЉУБАВИ ширио је љепоту која лијечи.

Да уживамо у чарима и љепоти љубавне поезије, да пратимо путеве љубави и уживамо у њеним стазама, учинили су Завичајни клуб „Освит“ и СШЦ „Голуб Куреш“, Билећа.

И свима онима који су присуствовали премијери (15. маја 2010. год.) или репризи (25. мај 2010. год.) ове поетско – сценске вечери, ПОЈ ЉУБАВИ је разгалио душу и загрејао срце. У заједницу срца све нас је спојио ПОЈ ЉУБАВИ. Биле су то двије вечери као прољећна киша која ситно пада али преплави обале, када је љубав поклонила себе саму у безброј видова и када је Билећа љубављу била окупана. Срце публике и срце свих судионика овог догађаја испуњавала је Љ У Б А В – та дивна снага која све покреће и свему даје смисао.

Био је ово програм за оне које љубавна лира у душу дира. А да се осјети бар дио те незаустављиве снаге, снаге љубави, учинили су ученици СШЦ „Голуб Куреш“:

Poj-ljubavi

Тијана Јефтовић, Сања Вуковић, Милана Радовановић, Светлана Вујовић, Биљана Капетинић, Сања Бајовић, Јелена Медан, Горица Делић, Зорица Милидраговић, Марија Малешевић, Гојко Радмиловић, Марко Бабић, Лука Радмиловић, Бошко Вујовић, Дамјан Радовић, Срђан Комненић, Бранислав Шаренац, Димитрије Самарџић, Милица Носовић, Лазар Рајковић; ученици ОШ: Драгана Мискин и Душан Мркаић; као и млађана Милица Носовић и Димитрије Самарџић. Причу о љубави су нам осмехом и рјечју најавиле Аница Ђајић и Драгана Мичета.

Спој свих љубавних стихова и сценарио овој вечери дали су професори СШЦ „Голуб Куреш“: Анђелина Николић и Јелена Михић, уз асистенцију Миодрага Хрњеза Љума.

Ако вам се понекад учини да љубави у свету више нема, да је нестала, сетите се:

ЉУБАВ и није у свету, на врху планине, или у дубини мора.

Она је – У НАМА!