У организацији Народне библиотеке Берковићи и Завичајног клуба ”Освит” Билећа, у свадбеном салону ВИС, одржана је позоришна представа ”У шта гледах, јадна ли сам”, коју изводе глумци аматери позоришне трупе ЗК ”Освит”. Салон је био попуњен до последњег мјеста, а глумци су се потрудили да публику добро забаве, насмију и поруку пренесу. Успостављена је одлична хемија између актера и публике на обострано задовољство. Сам амбијент у коме се представа изводи давао је посебну чар.

Препричавајући своје ”брачне” згоде и незгоде, квартет билећких глумаца до суза је засмијао публику и изазвао салву аплауза. Свадбени салон је претворен у театар. Импровизација је максимално успјела. Свјетлосни ефекти, музика, сцена, попуњена сва мјеста… све је било на свом мјесту. Вече за уживање. Кад има воље има и начина. Директор библиотеке у Берковићима, Раде Којовић, потрудио се да обезбиједи све неопходне услове како би представа била успјешно изведена.

”Било је сјајно. С великом радошћу увијек долазимо у Берковиће и ова дивна публика срдачно нас дочека и испрати. Било је задовољство играти за њих”, у глас истичу билећки глумци: Марија Парежанин, Драгана Мискин, Срђан Комненић и Слободан Јањић Роже.

За свјетлосне ефекте и музику побринуо се Зоран Самарџић. Техничку подршку обезбиједио је Драган Мркаић.