Аматерска глумачка трупа Завичајног клуба ”Освит” играла је позоришну представу први пут на отвореном простору. И то на великој сцени. Јавна установа ”Стари град АНДЕРВА” Никшић, на челу са директором Веселином Бошковићем, угостила је, 23. јуна 2015. године, билећке натуршчике.

Позитивна трема испунила је актере представе при упознавању са сценом на генералној проби. Како се сцена упознавала тако је одушевљење расло. Инспирација глумаца била је невјероватна, енергија феноменална. Све је одисало јединством и хармонијом, као да играју на матичној сцени.

Публика је испунила галерију до последњег мјеста. Звјездано небо нам се смјешкало. Мјесец, који је вирио иза куле, био је дио романтичне сцене.

На свеопште одушевљење, глумци су се разиграли на сцени. Распјевали. Сви објекти стављени су у функцију представе. Појава ”Злоћке” и ”Гавра”, уз застрашујуће крике низ зидине куле, дјеловала је увјерљиво и застрашујуће. Церемонијал мајстор и Риста Леутиста повезивали су све конце у један летећи ћилим пун шарених боја, музике, енергије. Ћилим који је летио по сцени, с краја на крај, с врха куле у раздрагану публику. Виле су биле као из бајке у бајци. Принц Филип, и стари и мали, феноменални, као и принцеза Зорица. Актери, сви до једног, били су убједљиви! Ко није дошао да ово види и доживи много је пропустио.

Игра сјенки на зиду, свјетла у камену, романтика шуме код куле, музика… све, баш све је било бајковито.

актери представе Успавана љепотица у Никшићу

Ансамбл је наступао у измијењеном саставу. Иако су имали мало времена да уиграју своје улоге и саживе се са њима, Милана Витковић, Драгана Мискин и Александар Тупањац врхунски су играли тако да нико није могао ни да претпостави да су са двије пробе изашли на велику сцену на отвореном. И на отвореном добили велики аплауз. Све похвале за пожртвованост и професионалан однос, како према улози тако и према нашем друштву и колегама. Позориште је стил живљења.

Публика није штедила дланове да награди билећке глумце. На крају су их стојећи поздравили, а потом се сликали са њима.
Домаћин је приредио богату вечеру глумачком саставу, па се уз трпезу љубави пјевало, рецитовало и наздрављало скором сусрету. Хвала им за незаборавну вече.

Помоћ у реализацији путовања пружила нам је пивара ”Требјеса” Никшић у износу од 100 евра.