Свечаној скупштини је присуствовало око 150 наших земљака који живе и раде у Београду, потомака Билећана који су ”трбухом за крухом” у српску престоницу дошли у вријеме ”осме офанзиве”, као и поштовалаца града Билеће. Скупштине је присуствовао и предсједник Скупштине општине Билећа, Јово Папић.

учесници свечане скупштине

Скуп је благословио један од најомиљенијих билећких свештеника, о. Раде Зеленовић. Послије интонирања химне и минуте ћутања за све погинуле и пострадале за слободу коју ми уживамо, Скупштина је почела са радом. Рад Скупштине координисао је Мишо Албијанић, а уводно излагање, уз образложење идеје удруживања, поднио је Слободан Вујовић. Рад Скупштине, својим појањем, уљепшала је женска етно група Музичке школе ”Микрањац” која је отпјевала неколике билећке ганге.

Са Статутом Удружења присутне је упознао Милош Капор.

За предсједника Скупштине изабран је Слободан Вујовић, потпредсједника Миодраг Радмиловић, а за секретара Мишо Албијанић.

Чланови Управног одбора су: Миодраг Дунђеровић, др Недељко Попара, проф. др Митар Кокољ, Радослав Уљаревић, Борис Кркелић, Јовица Копривица, Милорад Денда, Јелица Вуковић, Маја Кокољ, Јелена Вујовић, Милош Капор, Дејан Вуковић, Дарко Парежанин, Коста Чубрило, мр Божо Вукоје.

У Надзорни одбор изабрани су: Драгутин Комненић, Милан Комар и Данијела Самарџић.

Најстарији учесник Скупштине био је Владимир Владо Вујовић који је, са својих непуних 90 љета, градскм превозом дошао да поздрави сународнике.

Предсједник СО Билећа, Јово Папић, пожелио је сву срећу и успјех у раду Удружењу истакавши да никада не треба да заборавимо ко смо и одакле смо. Да не заборавимо, без обзира на којој смо функцији или у ком бизнису, да су нас школовале жуљевите руке очева и дједова, мајки и бака који су у Билећи кору хљеба одвајали од својих уста и слали синовима и кћерима на школовању. Папић је све позвао да дођу у Билећу, са идејом, са програмом, са новцем и помогну у оживљавању општине, да дају свој допринос напретку и просперитету. Јавни позив за све доброжељитеље нашем граду, нашој сабраћи у Билећи, наишао је на разумјевање и одобрење свих присутних, а о одзиву – вријеме ће бити катализатор.

Скуп су поздравили Бранислав Бане Вујновић, домаћин скупа; те Божидар Божо Глоговац, предсједник Удружења Требињаца и Светозар Црногорац, предсједник Удружења Гачана.

Управни одбор Удружења, на првој радној сједници, изабраће предсједника и два подпредсједника Завичајног клуба Билећана у Србији.