На Конкурс који је расписао Завичајни клуб “Освит” за најљепшу причу, пјесму и сатиричну причу, приспио је очекивани број радова. Са радошћу смо констатовали да су пристигли радови, како из нашег града и окружења таком и из сусједних земаља, а посебну радост изазвао је рад који је стигао из Прага. Ово је доказ да се наше новине читају и сајт посјећује.

Додјељивање награде у култури треба разумјети као процес означавања којим друштво потврђује своје темељне вриједности. Стога је награда знак, а добитнику награде се може приступити као културном јунаку који се одређује као особа којој се диве или узором који треба слиједити.

Стручни жири који су сачињавали: Шћепан Алексић, предсједник, Јелена Михић и Александра Џелетовић, као чланови, имао је тежак и одговоран задатак да међу уједначеним радовима изабере и прогласи најбоље. То су урадили, како сами истичу, по личној савјести и са пуном одговорношћу.

Побједницима Конкурса ЗК “Освит”, у Дому културе, организовао је побједничко вече уз пригодан програм.

Резултате Конкурса и појединачно образложење првонаграђених саопштила је проф. Јелена Михић.

Прву награду за најљепшу причу добила је Милана Радовановић из Билеће; другу, Јадранка Чавић из Прага; а трећу Косто Бјелетић из Билеће.

Прву награду за најљепшу пјесму добила је Тијана Тркља из Билеће; другу Слађана Обрадовић из Ниша; а трећу Сања Биберџић из Билеће.

Прву награду за најљепшу сатиричну причу добио је Боро Граховац из Билеће, док друга и трећа нијесу додијељене.

Првонаграђени су добили диплому и по 200 КМ, другонаграђени диплому, књигу и једнодневно поклоничко путовање у организацији нашег друштва. Трећенаграђени добили су диплому и књигу.
Све награде обезбиједио је ЗК ”Освит”.

У музичком дијелу програма учествовали су Срђан Комненић, гитара и Слободан Јањић клавијатуре, а запажен наступ имала је интерпретатор народних пјесама, Милосава Јокановић.

Да би ово вече побједницима остало у незаборавном памћењу побринула се плесна група коју води Драгана Мискин. Све кореографије које су извели Драгана је сама осмислила за ову прилику.

Вече је, на свој препознатљив начин, водила Александра Џелетовић.