Општинска организација Црвеног крста Билећа, средином августа, отпочела је широку акцију прикупљања помоћи Србима на Косову и Метохији. Акција ће трајати до 30. октобра ове године и усмјерена је, прије свега, на сакупљање новчаних средстава. У ту сврху организован је и рад пунктова у граду гдје активисти и волонтери Црвеног крста прикупљају помоћ, уз издавање посебно урађених потврда-захвалница, а обилазе и радне организације и установе. Помоћ се може уплатити и на жиро рачун код Развојне банке у Билећи.

рецитатори Завичајног клуба Oсвит

С циљем прикупљања што више средстава, 17. септембра, на Стадиону малих спортова у Билећи, ОО ЦК организовала је велико хуманитарно вече с намјером да се свим грађанима пружи прилика да, купујући улазницу, дају свој допринос акцији и покажу хуманост на дјелу. Присуствовало је неколико стотина Билећана, а столице за одабране госте остале су празне. Благослов и кратку бесједу присутнима упутио је отац Синиша Шаренац који је, између осталог, истакао да нам Косово не треба бити на памети само у одређеним ”приликама”, већ увијек, и то искрено – у срцу и души.

У вишечасовном програму наступили су: Удружење гуслара и епских пјесника ”Војвода Влатко Вуковић”, ГКУД ”Владимир Гаћиновић”, КУД ”Зора Херцеговине”, Завичајни клуб ”Освит”, Дјечији црквени хор ”Свети Сава”, рецитатори, интерпретатори народних пјесама Синиша Џелетовић и Вукоман Белојевић Вучко, пјесници: Боро Граховац и Тијана Тркља, афористичар Рајко Антовић и други.

Програм су режирале и надахнуто водиле новинарке Радио Билеће: Александра Џелетовић и Марија Вујовић. Њихов конференсије остављао је публику без даха и отимао уздахе.

Сви учесници програма максимално су се потрудили да њихов наступ буде у духу вечери и поруке коју смо жељели пренијети сабраћи на Космету.

Захвалност за испољену хуманост и извођење програма ове вечери, у име организатора, упутио је предсједник ОО ЦК Билећа, Дргољуб Драго Шаренац, истакавши да је свака помоћ, која долази од срца, добро дошла. Да није битно колико се даје, већ како се даје.

По завршетку акције делегација ОО ЦК Билећа прикупљена средства директно ће однијети и уручити онима којима су и намијењена.