Завичајни клуб ”Освит” из Билеће, у сарадњи са Народном библиотек Берковићи, организовао је, 29. априла 2015. године, приказивање позоришне представе ”Успавана љепотица” у свадбеном салону ВИС у Берковићима.

актери представе Успавана љепотица у Берковићима са Радетом Којићем

Сцена је прилагођена простору, а сценаристи су показали велики степен сналажљивости у датим условима. Реквизити су распоређени, свјетлосни ефекти подешени, музика прилагођена. Публика је испунила салу, актери представе заузели своја мјеста, свјетла угашена и… свадбени салон је претворен у позориште.

Глумачки ансамбл је одлично функционисао у датом простору. Све је постављено на своје мјесто. Свака импровизација урађена је на добробит, са жељом да се вјерно дочара играна сцена. Глумци су максимално озбиљно играли своје улоге. Успоставили су одличну сарадњу са публиком. Награда у виду аплауза смјењивала се са смијехом. И на крају једно велико – БРАВО!

Дјечија представа у којој уживају одрасли одушевила је житеље Берковића.

Глумачка екипа је била задовољна својим наступом. Они радо долазе у Берковиће гдје су увијек срдачно дочекани и максимално испоштовани и од стране публике и организатора.

Глумачки ансамбл захваљује Милану Илићу који нам је обезбиједио превоз до Берковића.