VECE POBJEDNIKAЗавичајни клуб „Освит“ Билећа, Народна библиотека „Владимир Гаћиновић“ Билећа и Културно – спортски центар Билећа заједно су, у духу саборности, организовали вече под називом – ВЕЧЕ ПОБЈЕДНИКА. Вече је било посвећено побједницима Конкурса поезије, кратке и сатиричне приче, који су расписали и успјешно спровели организатори ове културне ноћи.

Под куполом звијезданог неба Херцеговине, на платоу Светосавског парка у Билећи, у понедјељак, 16. августа 2010. год., са почетком у 20 часова, одржано је ово културно – забавно вече.

Стручни жири у саставу: књижевник – Шћепан Алексић, професори српског језика и књижевности – Анђелина Николић и Јелена Михић, прегледали су све пристигле радове и прогласили најбоље. У име стручног жирија, присутним се обратила, саопштила и образложила одлуке жирија проф. Анђелина Николић.

У конкуренцији кратке приче, прва награда припала је Миленку Стојичићу за причу „Писано на дукату“, другу је добила Бојана Кулиџан за причу „Интроспекција“ и трећу Боро Граховац за причу „Краљев маљ“.

У конкуренцији поезије, прва награда припала је Љубици Бошњак за пјесму „Градина-суза јасеновачка“, друга Новаку Брчићу за пјесму „Тајне камена“ и трећа Јелени Арсић за пјесму „Српкиња“.

У конкуренцији сатиричне приче, прва награда припала је Милани Радовановић за сатиричну причу „Лазар Лажетић“, а друга Бору Граховцу за сатиричну причу „Бајка о Трањи“.

Све три прве награде су новчане (у износу од по 200 км), а дародавац је Народна библиотека „Владимир Гаћиновић“ Билећа, ЗК „Освит“ Билећа и Културно – спортски центар Билећа. Поред новчаног износа првонаграђени су добили и диплому.
Награда за друго мјесто је књига, једнодневно поклоничко путовање у организацији ЗК „Освит“ Билећа и диплома.
Награда за треће мјесто је књига и диплома.

Одломке из награђених радова читали су присутни аутори, а радове оних аутора који нијесу били присутни читала је Биљана Хрњаз, културни прегалац нашег града.

У умјетничком дијелу програма учествовали си Дамјан Радовић, рецитали и Душан Мркајић, гитара.

Програм је са пуно шарма и духа, поетски надахнута, водила Јелена Михић.

Много је малих ствари које су вриједне поштовања.
Мало је великих ствари које су вриједне дивљења.