Много вјерника је тога јутра дошло у Добрићево да се поклони Богородици и затражи благослов од својих свештеника, а међу њима и велики број чланова нашег удружења. Нова игуманија манастира, монахиња Текла, потрудила се да припреми све што је потребно да у миру и љубави прославимо овај диван празник – Ваведење Пресвете Богородице. Светом Литургијом началствовао је игуман манастира Косијерево, отац Јефтимије, уз саслужење свештенства захумско – херцеговачке и будимљанско – никшићке епархије. Тишина, топлина и љубав испунили су вјернике који су присуствовали Светој литургији и литији са поменом у Господу представљеног оца Симеона.

Слављење овог великог хришћанског празника чланови ЗК „Освит“ наставили су у ресторану „Аполон“. Све је одисало љубављу и благостањем, ширио се мирис тамјана и чуле ријечи молитве „Оче наш…“ Домаћин славе био је секретар Удружења, Михајло Самарџић. Услиједило је ломљење славског колача и здравице, а затим и ручак за све присутне.

Славље се наставило уз приче и пјесме о нашем родном мјесту и српској историји, а завршило жељом да нас све прати љубав,срећа и благостање.